Alle foto's en materialen op deze websites zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Dieneke Klompe. Mocht je een foto willen gebruiken voor eigen en vooral niet-commerciële doeleinden, neem dan even contact op met Dieneke.

 
Een overzicht van wat wij doen

Bezoek de kwekerij

Dagdeel Zonnemaire

Een unieke ervaring, ruimte voor je hart, tijd voor in- en uitzichten, herbronnen, voor iedereen een eigen betekenis, een fanfare voor je zintuigen… Iedere uitleg is eigenlijk een interpretatie die de lading niet dekt…

“BUITEN GEWOON ZIJN”©

Het gaat om jou, als individu, ontspanning, inspiratie, natuur, rust, creatief, luisteren naar de stilte, genieten, kopje verse thee, koffie… een klets praatje of inspirerend gesprek met de boerin…

Nieuwsgierig geworden? Heb je interesse?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Stuur een mail naar retraite-zonnemaire@xs4all.nl

Helemaal in balans bij Dieneke Klompe
In de zomer kunt u de kwekerij bezoeken

Rondleiding “fanfare voor de zintuigen”

Ecologische landbouw vormt de absolute essentie Kwekerij Zonnemaire! We werken met wat de natuur ons biedt. De fanfare van de zintuigen is een wandelend college biologie over de paden van de kwekerij. Hier kweken we zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest een groot assortiment “bio-divers” groenten, kruiden en eetbare bloemen. De kwekerij is een groene oase en dat blijkt ook wel uit alle soorten beesten die er leven.

Voor de komende maanden staan er geen ‘vrije’ rondleidingen meer gepland. U kunt nog wel afspreken voor een groter gezelschap.

Inspiratie opdoen met uw vereniging? Bedrijfsuitje?

Komt u met een grote groep mensen, bijvoorbeeld met uw tuindersvereniging of uw bedrijf, dan kunt u het beste een afspraak maken. Afhankelijk van uw wensen ontvangt u dan een rondleiding op maat. Neem hiervoor contact op met Dieneke Klompe.

Reacties van bezoekers

Een bloemlezing van de reacties van bezoekers na hun bezoek aan de kwekerij.

Groenten en kruiden

Kwekerij Zonnemaire teelt per seizoen een groot aantal bijzondere, veelal onbekende groenten en kruiden. Groenten en kruiden die we zijn vergeten omdat ze te moeilijk te telen zijn. Of omdat het grote publiek de smaak niet meer waardeert. Uitgerekend deze gewassen verbouw ik! U gaat ruiken, voelen en proeven!

Rondleidingen

Een aantal keren per jaar kunt u de kwekerij bezoeken. U krijgt inzicht in het hele proces verloopt: van zaaien tot oogsten. U ontdekt zelf welke smaken, structuren en geuren er mogelijk zijn, bestaan. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en u ontvangt van ons bericht wanneer de kwekerij te bezichtigen is. 

Workshops

Op de kwekerij organiseren wij workshops. Hierbij staat het gebruik van (onze) gewassen centraal. Dit jaar organiseren we bijvoorbeeld workshops met kruiden in de hoofdrol! Kleine groepjes, inspirerende atmosfeer, ontspannend en meer. Daarnaast proberen we ook dit jaar weer inspirerende en verrassende chef-koks vast te leggen voor kookworkshops. Wilt u op de hoogte blijven van het programma, schrijf u dan in op de nieuwsbrief.

Eetbare bloemen

Eetbare bloemen werden duizend jaar geleden al gegeten in China. Destijds werden ze gegeten vanwege de smaak en medicinale kwaliteiten. Eetbare bloemen worden nu pas echt ontdekt in het Westen. Niet alleen zien de bloemen die ik kweek er heel mooi uit, ze zijn ook heel smakelijk. Zo vers mogelijk eten is het devies en dat mag u dan ook doen. Daarbij teel ik ‘gewone’ bloemen ter ondersteuning van bijen en andere bestuivende insecten.

Een fanfare voor uw zintuigen!

Deze slogan geeft goed weer wat u mag verwachten van Kwekerij Zonnemaire. Een bezoek aan de kwekerij is een feest voor uw zintuigen. Er is van alles te zien, te ruiken en te proeven. Een overzicht van wat u te wachten staat op onze kwekerij: